Søk i denne bloggen

24. mai 2013

Kjøttdeig med squashpasta

Kjøttdeig
Sopp
Hvitløk
Chili
Salt og pepper
Squash
Cottage cheese

Stek kjøttdeigen sammen med sopp, chili og hvitløk. Skjær squashen i strimler på langs med ostehøvel. Legg strimlene i en ildfast form med litt smør, salt og pepper og cottage cheese. Stekes på 170 grader i ca 15 min

12. mai 2013

Hvilke type mel kan man spise når man går på lavkarbo?

Mandelmel: malte mandler, glutenfritt og med lav GI (glykemisk indeks)

Fiberhusk: glutenfri fiberblanding. Gjør deigen fyldigere, mer fiberrik og holdbart.

Havrekli: er det ytterste laget på havrekorn, mindre GI enn havregryn.

Fiberfin: glutenfritt og kan brukes til baking. Du føler deg fortere mett, og det stabiliserer blodsukkeret. I tillegg får man en økt fettforbrenning gjennom hele dagen.

Kokosmel: glutenfritt og fiberrikt. Fungerer på samme måte som fiberfin, men gir en deilig kokossmak.

Kruskakli : er en utmerket kilde til kostfiber, proteiner, vitaminer og mineraler.

9. mai 2013

Fylte egg med avokadokrem

4 hardkokte egg
1 avokado
2 fedd hvitløk
1 ts olivenolje
1/2 dl fløte

Del eggene i to. Mos sammen avokado, finhakk hvitløk og ha i røra sammen med olje og fløte. Fordel avokadokremen på eggene.

4. mai 2013

Nøttegodt

500 g blandende nøtter
2 kvaster rosmarin
1 ts pepper 
2 ts salt
1 ss smør
Cashewnøtter, peanøtter, valnøtter, hasselnøtter og paranøtter.

Spre nøttene ut på en stekeplate. Rist dem i ovnen på 180 grader i ca 10 min, eller til de er blitt lysebrune.
Grovhakk rosmarinkvastene og bland rosmarin, pepper, salt og smeltet meierismør i en stor bolle.
Vend de ristede nøttene godt i kryddersmøret og server dem varme.

2. mai 2013

Lavkarboguide til frukt og bær

Her er en oversikt over innholdet av karbohydrater i en del frukt og bær som du fint kan spise på en ketosediett.

Bringebær: 3,2 g

Molter: 4,4 g

Kantaloupe: 4,2 g

Honningmelon: 5,6 g

Jordbær: 6,6 g

Appelsin: 7,2 g

Blåbær: 7,5 g