Søk i denne bloggen

14. april 2011

Kålgrateng med bacon og ost

500 g renset blomkål
1 l grønnsaksbuljong
100 g bacon i små terninger
150 g renset sopp i biter
1 ss smør
2 dl lettrømme
1 fedd hvitløk, hakket
salt og pepper
1 ss reven hvitost
1 ss hakket frisk kruspersille
1 ss hakket frisk gressløk

Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form.
Skjær blomkålen i buketter eller store biter som kokes i grønnsaksbuljongen i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen.
Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.
Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar