Søk i denne bloggen

9. mai 2011

Papayasalat med oksekjøtt

100 g oksefilet
4 ts femkrydder (fivespice)
Koriander
Mynte
2  ss fiskesaus
2 ss hvitvinseddik
2 ts sukrin
1/2 ss chilisaus
1 rød chili
2 hvitløkbåt
2 sjalottløk
600 g grønn papaya

Grillstek oksefileten, skjær i tynne strimler og vend i femkrydder. La kjøttet hvile i 10 min. Skyll koriander og mynte, og del opp i biter. Bland fiskesausen med eddik, sukrin og chilisaus, og smak til med utkjernet og hakket chili, finhakket hvitløk, hakket sjalottløk og evt. limesaft. Skjær grønn papaya i strimler og bland det i marinaden sammen med halvparten av krydderurtene. Bruk evt. en utkjernet agurk  i stedet for papaya. Legg kjøttet over, og dryss over krydderurtene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar