Søk i denne bloggen
31. juli 2011
17. juli 2011
Fylte pannekaker med bacon
6 egg
1,5 dl fløte
Oregano
Bacon
Revet ost
Creme Fraiche
Tomat
Bland eggene og fløten. Stek pannekakene i litt smør. Stek bacon. Smør på creme fraiche og legg over bacon, revet ost, oregano og tomater.
Bildet er hentet fra
matgladilavkarbo.blogg.no
1,5 dl fløte
Oregano
Bacon
Revet ost
Creme Fraiche
Tomat
Bland eggene og fløten. Stek pannekakene i litt smør. Stek bacon. Smør på creme fraiche og legg over bacon, revet ost, oregano og tomater.
Bildet er hentet fra
matgladilavkarbo.blogg.no
Fløtegrøt
1 boks kremfløte
5 ss meierismør
2 dl vann
2 ts Johannesbrødkjernemel
1/2 ts salt
Smelt smøret, tilsett fløten, og kok opp. Rør hele tiden. Rist JBK med vannet og hell det i fløten.
La grøten småkoke ca 5 minutter. Smak til med salt.
5 ss meierismør
2 dl vann
2 ts Johannesbrødkjernemel
1/2 ts salt
Smelt smøret, tilsett fløten, og kok opp. Rør hele tiden. Rist JBK med vannet og hell det i fløten.
La grøten småkoke ca 5 minutter. Smak til med salt.
Bringebær mousse
(4 porsjoner)
2 dl bringebær
2 dl kremfløte
Visp fløten og mos bærene.Visp forsiktig bærmosen inn i kremen.
2 dl bringebær
2 dl kremfløte
Visp fløten og mos bærene.Visp forsiktig bærmosen inn i kremen.
2. juli 2011
Grillet porkchops med squashsalat
2 stk chili
2 ss bladpersille
Saften av 1 lime
1 ss olje
Squashsalat:
1stor squash
1 løk
1 fennikel
Salt, pepper
Gressløk
Dressing:
1/2 dl majones
1/2 dl rømme
1 ss dijonsennep
Skjær squashen i terninger, kok i 2 min. Avkjøles. Finhakk løken, skjær fennikel i småbiter. Rør sammen majones, rømme og sennep. Ha i grønnsaker og bland godt. Smak til med salt og pepper. Dryss over gressløk.
Stifado
3 stk løk
3 fedd hvitløk
2 ss olje til steking
1 boks hermetiske tomater
4 ss creme fraiche
2 dl gresk yoghurt
2 stk laurbærblad
1 stk hel kanel
2 stk hel nellik
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper
1 ts sukrin
Skjær kjøttet i terninger. Finhakk hvitløk, og del løkene i båter.
Brun kjøttet og løken på god varme. Tilsett tomater og hele krydder. La gryta trekke under lokk til kjøttet er mørt i 1 – 1 1/2 time. Ha i yoghurt, creme fraiche og smak til med salt, pepper og sukrin.
Tzatziki
1 slangeagurk
1 boks sæterrømme
3 fedd hvitløk
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper
1 ss olivenolje
Riv agurken fint. Klem ut så mye væske du klarer av agurken, bland sammen resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
1 boks sæterrømme
3 fedd hvitløk
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper
1 ss olivenolje
Riv agurken fint. Klem ut så mye væske du klarer av agurken, bland sammen resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
Baconsurret indrefilet med vannmelon og fetasalat
4 baconskiver
800 g indrefileter1 rødløk
1/2 presset sitron
1 kg vannmelon
150 g fetaost
1 dl mynte
3 ss olivenolje
Oliven
Surr baconskivene rundt indrefiletene, stek på middels varme i ca 20 min.
Røkelaks med eggerøre
1. juli 2011
Ostegratinert brokkoli med tomat
500 g brokkoli
3 tomtater
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
75 g revet gulost
Rens brokkolien og del dem i biter, kok dem møre. Fordel brokkolien i en ildfast form, hell over litt olje. Skjær tomtatene og legg de over. Hakk hvitløken, legg dem i litt olivenolje og heller blandingen over grønnsakene. Dryss på salt og pepper. Ha over reven ost. Stekes i 8-10 min på 250 grader.
3 tomtater
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
75 g revet gulost
Rens brokkolien og del dem i biter, kok dem møre. Fordel brokkolien i en ildfast form, hell over litt olje. Skjær tomtatene og legg de over. Hakk hvitløken, legg dem i litt olivenolje og heller blandingen over grønnsakene. Dryss på salt og pepper. Ha over reven ost. Stekes i 8-10 min på 250 grader.
Abonner på:
Innlegg (Atom)