Søk i denne bloggen

31. juli 2011

17. juli 2011

Fylte pannekaker med bacon

6 egg
1,5 dl fløte
Oregano
Bacon
Revet ost
Creme Fraiche
Tomat
Bland eggene og fløten. Stek pannekakene i litt smør. Stek bacon. Smør på creme fraiche og legg over bacon, revet ost, oregano og tomater.
Bildet er hentet fra
matgladilavkarbo.blogg.no

Fløtegrøt

1 boks kremfløte
5 ss meierismør
2 dl vann
2 ts Johannesbrødkjernemel
1/2 ts salt

Smelt smøret, tilsett fløten, og kok opp. Rør hele tiden. Rist JBK med vannet og hell det i fløten.
La grøten småkoke ca 5 minutter. Smak til med salt.

Bringebær mousse

(4 porsjoner)
2 dl bringebær
2 dl kremfløte
Visp fløten og mos bærene.Visp forsiktig bærmosen inn i kremen.

2. juli 2011

Grillet porkchops med squashsalat

Små koteletter med ben
2 stk chili
2 ss bladpersille
Saften av 1 lime
1 ss olje

Squashsalat:
1stor squash
1 løk
1 fennikel
Salt, pepper
Gressløk

Dressing:
1/2 dl majones
1/2 dl rømme
1 ss dijonsennep

Skjær squashen i terninger, kok i 2 min. Avkjøles. Finhakk løken, skjær fennikel i småbiter. Rør sammen majones, rømme og sennep. Ha i grønnsaker og bland godt. Smak til med salt og pepper. Dryss over gressløk.

Stifado

800 g storfe eller bankekjøtt
3 stk løk
3 fedd hvitløk
2 ss olje til steking
1 boks hermetiske tomater
4 ss creme fraiche
2 dl gresk yoghurt
2 stk laurbærblad
1 stk hel kanel
2 stk hel nellik
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper
1 ts sukrin

Skjær kjøttet i terninger. Finhakk hvitløk, og del løkene i båter.
Brun kjøttet og løken på god varme. Tilsett tomater og hele krydder. La gryta trekke under lokk til kjøttet er mørt i 1 – 1 1/2 time. Ha i yoghurt, creme fraiche og smak til med salt, pepper og sukrin.

Tzatziki

1 slangeagurk
1 boks sæterrømme
3 fedd hvitløk
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper
1 ss olivenolje
Riv agurken fint. Klem ut så mye væske du klarer av agurken, bland sammen resten av ingrediensene. Smak til med  salt og pepper.

Baconsurret indrefilet med vannmelon og fetasalat

4  baconskiver
800 g indrefileter
1 rødløk
1/2 presset sitron
1 kg vannmelon
150 g fetaost
1 dl mynte
3 ss olivenolje
Oliven

Surr baconskivene rundt indrefiletene, stek på middels varme i ca 20 min.


Røkelaks med eggerøre

4 stk egg
4 ss vann
½ ts salt
2 ss finhakket tørket gressløk
300 g røkelaks

1. juli 2011

Ostegratinert brokkoli med tomat

500 g brokkoli
3 tomtater
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
75 g revet gulost

Rens brokkolien og del dem i biter, kok dem møre. Fordel brokkolien i en ildfast form, hell over litt olje. Skjær tomtatene og legg de over. Hakk hvitløken, legg dem i litt olivenolje og heller blandingen over grønnsakene. Dryss på salt og pepper. Ha over reven ost. Stekes i 8-10 min på 250 grader.