Søk i denne bloggen

6. mai 2011

En sunnere livsstil

Det er 3 faktorer som er viktig for å klare å oppnå en sunn livsstil. Matglede, du spiser mat kroppen din har glede av, noe som gir mer overskudd i hverdagen og bedre helse. Mosjon, fysisk aktivitet er en av nøklene til en sunn og varig vektreduksjon, fordi det øker forbrenningen. I tillegg gjør det deg sprek og glad! Motivasjon og mestring, tenkt gjennom hvorfor det er viktig for deg å gå ned i vekt. Det handler om å bestemme seg for å gjøre noe -og faktisk gjøre det man har bestemt seg for.

Noen gode råd for et sunt kosthold er å spise regelmessig og variert og at man spiser nok. La det ikke gå mer enn 3-4 timer mellom hvert måltid og start alltid dagen med en god frokost. Det er viktig å spise mat som gir deg en metthetsfølelse som varer lengre. Mye proteiner og fettholdig kost. Vann er den beste tørstedrikken. Kroppen trenger god variasjon i kosten for å sikre at den får i seg nyttige næringsstoffer og vitaminer.
Planlegging er viktig. Planlegg måltidene, gjerne for hele uken.

Når det gjelder fysisk aktivitet er det viktig å legge opp til endringer du kan gjennomføre og leve med på sikt. 30 minutters mosjon hver dag gir store helsegevinster! Fysisk aktivitet skal være lystbetont. For at treningen skal bli en vane, er det viktig at du finner en aktivitetsform du kan trives med.
Tenkt positivt. Fokuser på det du mestrer og det du faktisk kan tilltate deg underveis. Vær bevist på de positive endringene du gjør, også de som ikke vises på vekta.
Fysisk aktivitet kurerer den psykiske “slitenheten” man føler etter å ha vært i ro og bare brukt hodet. Trening gir ikke bare mentalt overskudd rett etter trening, men du vil merke at du får generelt mer energi og overskudd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar