1 pose rå scampi
1 bunt vårløk
Koriander
1 fedd hvitløk
1 rød chili
1 lime
Ingefær
Salt og pepper
Aioli:
1 egg
1 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
1 fedd hvitløk
1 ts dijon sennep
pepper
salt
3 dl solsikkeolje
Legg scampi i en dyptallerken. Del en lime i to og press over saften og la de godtgjøre seg mens til tilbereder resten. Skjær vårløk i små ringer. Del chilien på langs og skrap vekk frøene og frøstrengen med en kniv. Finhakk ingefær, chili, hvitløk og koriander. Ha alle ingrediensene opp i fatet med scampi, tilsett olivenolje, salt og pepper, og rør godt om.
Aioli- finhakk hvitløken. Bland egg, sitronsaft, sennep og solsikkeolje, rør godt. Ha i hvitløken, salt, pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar