Søk i denne bloggen

14. april 2011

Sitronfromasj

3 middels store sitroner
5 eggeplommer
1 helt egg
150 g fruktose
3 plater gelatin
2 dl soyamelk
2 dl kremfløte
Jordbær

Riv skallet av én sitron, press saften av alle tre. Visp eggeplommene og det hele egget med fruktose, sitronskall- og saft.
Legg gelatingplatene i bløt i kaldt vann.
Varm melken til ca. 40 grader, en dråpe på hånden kjennes verken varm eller kald.
Visp melken i eggeblandingen og hell alt tilbake i kokekaret. Varm blandingen under omrøring til sitronkremen tykner. det må ikke koke. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme sitronkremen. Avkjøles.
Stivpisk kremfløten og vend den i sitronkremen. Fyll formasjen i porsjonsskåler eller i en stor bolle. Dekk den med plast og sett den i kjøleskapet til den er stivnet, ca 6 timer, eller natten over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar