Dag 1:
Frokost - Eggerøre med bacon
Eggerøre av 2 egg, 3 strimler bacon (ca 30 g råvekt), biter av friske grønnsaker, ½ boks bønner i tomatsaus.
Lunsj - Knekkebrød med ost
2 lavkarbo knekkebrød m/ meierismør, 3 tykke skiver gulost på hvert knekkebrød, biter av friske grønnsaker
Middag - Biff med stekte grønnsaker og rømme
(én porsjon)
120 g rent biffkjøtt
1/4 liten aubergine i biter
1 dl squash i biter
1 dl rød paprika i strimler
¼ løk i strimler
1 dl sopp i biter
2 ss rømme
Skjær aubergin i skiver og strø salt og kryst noen dråper sitron over. La det stå i 15 minutter, og press ut vannet. Krydre og stek biffen i litt meierismør. Hakk grønnsakene i biter og stek den sammen med biffkjøttet de siste 10 min., til grønnsakene er passe myke og kjøttet er gjennomstekt. Server med rømme som dressing
Kvelds - Bær med kesam
2 dl bær, 2 ss vaniljekesam
Dag 2:
Frokost - 1 Skive med pålegg
1 skive saftig lavkarbobrød, 6 skiver kjøttpålegg, smør, 1 kokt egg, biter av friske grønnsaker
Lunsj - Kyllingsalat med valnøtter
(én porsjon)
100 g (dvs. 1 stk.) kyllingbrystfilét
4 valnøtter
1 tomat i biter
3 ss finhakket purre
1 dl agurk i biter
2 dl salatblader
1 ss olivenolje
Del kyllingen i biter og stek den med litt meierismør. Krydre med salt, pepper, friske urter. Legg varm kylling på salatblandingen og server mens den enda er varm.
Middag - Fiskesuppe
150 g ørret eller annen fet fisk (laks, kveite, makrell, sild, breiflabb)
2 dl brokkoli i små bunter
½ gulrot i biter
½ dl purre i biter
½ dl løk i biter
2 ss yoghurt naturell
1 ss tomatpuré
1 ss olivenolje
4 dl vann
salt, pepper og annet krydder etter smak
Pisk sammen vann, yoghurt, tomatpuré, olivenolje og krydder. Kok opp, tilsett de oppkuttede grønnsakene og fisken til slutt.
La det trekke/småkoke i 10 til 15 minutter til grønnsakene og fisken er gjennomkokt /passe mør.
Kvelds - Fruktsalat
2 dl frukt i biter, 2 ss hakkede nøtter, 1 ss vaniljekesam
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar