1. Ta en opprydning
Tøm skuffer og skap for alt av godterier, potetgull, ferdigmat, halvfabrikata, supper, sauser, sukker i alle former, hvetemel, kjeks og kaker, syltetøy, saft, brus, juice, margarin, pasta, ris, poteter, light-produkter og iskrem.2. Start på ny frisk
Fyll i stedet tørrskapet med linfrø, sesamfrø, solsikkefrø, pinjekjerner, hasselnøtter, mandler, valnøtter og andre nøtter. Disse er et godt utgangspunkt for snacks, frokostblandinger, brød og knekkebrød. Kjøp også gjerne inn johannesbrødkjernemel, bakepulver, fiberhusk og mandelmel og sukrin til baking.Kokosmasse, cocosa (kokosolje), mørk 70% sjokolade og ekte vanilje er greit å ha i bakhånd hvis du får gjester og skal lage dessert. Fyll kjøleskapet med smør, oster, rømme, fløte, tyrkisk yoghurt, cottage cheese, ulike kjøtt og fiskepålegg, grønnsaker og bær, bacon, kjøtt og fisk.
3. Planlegg måltidene
Det kan være lurt å planlegge både frokost, lunsj og middag for en uke av gangen i begynnelsen. Da er det lettere å spise variert, og du sparer tid. Frokost kan for eksempel bestå av egg og bacon, omelett, makrell i tomat og kokt egg, tyrkisk yoghurt med litt bær, eller hjemmelaget knekkebrød.4. Velg smart i butikken
Dersom du er vant med ferdigfabrikat, pasta og pizza, kan en huskeliste være greit å ha med seg i begynnelsen. Slik blir det lettere å velge når du står i kjøtt – eller fiskedisken. Stikkordene er likevel: ferskt, friskt og naturlig.Fisk og skalldyr av alle sorter er bra - spise gjerne fet fisk som laks, makrell, ørret og sild, men også mager fisk som sei og torsk. Unngå all fisk med fyll og/eller panering.
Kjøtt av alle typer er bra – kylling med skinn, svin med fettrand, okse med marmorering, eller i form av kjøttdeig.
Egg i alle former er bra - stekt, kokt, som omelett eller som eggerøre.
Grønnsaker av alle slag er bra – de kan spises rå, bakes, stekes, moses etc. Skal du ned i vekt er det er fordel å velge de grønnsakene som vokser over bakken, som brokkoli, kål, spinat, salat, paprika, tomat, osv.
Meieriprodukter av den fete usukrede varianten. Velg smør, ost, rømme, cottage cheese, kremfløte og tyrkisk yoghurt.
Nøtter av alle slag egner seg godt til panering, som garnityr, som snacks etc.
Bær er supert både friske og frosne. Smaker knallgodt med pisket krem, most på yoghurt, eller frosne i smoothie.
Mange flotte råd her Anette :-D
SvarSlettMålet mitt er å få lavkarbo til å bli en livsstil, og ikke en diett, og det føler jeg går ganske greitt :-)
Ha en flott lørdagskveld!
Tove
http://sjelemat.blogspot.com/
Mange bra råd her:) Har fulgt alt dette, har tilogmed vært ute og spist et par ganger, og det har gått kjempe fint:)
SvarSlett