12 stk reker
30 stk blåskjell
600 g breiflabbfilet
6 stk sjøkreps, kokt
1 dl olivenolje
1 stk løk
1 stk chili
1 boks hermetiske tomater
1 dl hasselnøtter
3 fedd hvitløk
2 ss persille
0,5 ts sesamfrø
3 dl vann
salt og pepper
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
Skjær fisken i porsjonsstykker og rens sjøkrepsene og rekene.Surr grovhakket løk og finhakket chilipepper i olje på middels varme i
ca. 5 minutter, til løken er myk men ikke brun. Tilsett tomatene og la
alt surre et par minutter. Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
Legg blåskjell og fisken i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt
og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper. Ha i rekene. Dryss over finhakket hasselnøtter, hvitløk, sesamfrø og persille.Tilsett litt av vannet sammen med blandingen, slik at det blir en puré.
Rør blandingen forsiktig i retten og smak til med salt og pepper om nødvendig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar