1 kg grytekjøtt med bein, av lam
2 stk aubergine
1 ½ ts salt
1 ts pepper
2 boks hermetiske tomater
1 ss korianderfrø
½ ts spisskummenfrø
2 ts revet muskatnøtt
3 ss olje
3 stk rød chili finhakket
2 ss revet frisk ingefær
2 båt hvitløk
1 ts eddik
2 ss hakket bladpersille
1 ss hakket frisk koriander
Knus korianderfrø og spisskummenfrø i en morter. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.
Brun kjøttet gyllent i olje. Del auberginene i terninger og stek sammen med kjøttet i 2 minutter under omrøring. Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater. Demp varmen og la gryta trekke i ca. 1 time ved kokepunktet.
Smak til med salt og pepper. Dryss over persille og koriander til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar