100 g soyamel
100 g malte valnøtter
50g proteinpulver
200 g glutenmel
50 g knuste linfrø
20 gram kruskakli
1/2 ts salt
1 dl vann
1.5 dl seterrømme
1/2 pakke fersk gjær
3 store egg
Bland alt det tørre,varm vann og tilsett rømmen og når det holder ca 32 grader smuldre i gjæren.
Pass på å ta ut eggene på forhånd så de holder romtemperatur. Det er viktig at gjærblandingen ikke holder mer enn 34 grader da egg stivner ved 35 grader. Bland det våte med det tørre. Deigen skal være litt klissete.
La den heve til dobbelt størrelse.
Smør en liten brødform, ha brøddeigen i og la den etterheve minst en time på et lunt sted.
Stekes i ovnen på 170 grader ca 50 minutter.
Ta den ut av formen ,sett den inn i ovnen igjen for å få en tørrere skorpe under.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar