Søk i denne bloggen

1. august 2011

Lammespidd med kremet fennikelgrateng

12 trespidd
1 fedd hvitløk
½ rødløk
200 g lammekjøttdeig
½ dl kremfløte
2 ss hakket rosmarin
Salt og svart pepper
1 ss olivenolje

Fennikelgrateng
3 fennikler
2 dl kremfløte
½ g safran
Salt og hvit pepper
2 dl revet parmesan

Reddiksalat
50 g mâchesalat (feltsalat)
1 bunt reddiker
1 dl reddikspirer

Bløtlegg trespiddene. Lag deretter gratengen:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skjær fennikelene i tynne strimler. Kok opp kremfløte og safran i en kjele. Smak til med salt og pepper. Ha i fenniklene og bland godt. Hell over i en smurt ildfast form og topp med parmesan. Sett i ovnen i 20 minutter.

Skrell og hakk hvitløk og rødløk. Bland kjøttdeigen med fløte, hvitløk, løk, rosmarin og salt og pepper. Form deigen til avlange biffer og tre dem på spiddene. Varm olje i en stekepanne og stek spiddene rundt det hele. Legg dem deretter på en smurt stekeplate og la dem stå i ovnen i 10 minutter. Server spiddene med grateng og salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar