Søk i denne bloggen

26. november 2011

Kalkunfilet med bernaise

1 Kalkunfilet
Smør
Salt
Pepper

Broccoli:
1 Broccoli
1 Fedd hvitløk
Fersk parmesan

Bernaisesaus:
4 eggeplommer
250 g meierismør
litt eddik
litt sitronsaft
salt
pepper
estragon

Sett ovnen på 180 grader. Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Stek den lett på alle sider i smøret.
Stek så kalkunfileten i stekeovnen i 50-60 min, til fileten har en kjernetemperatur på 68 grader.
Pakk inn den ferdig stekte fileten i aluminiumsfolie og la hvile mens du lager bernaise.

På slutten av steketiden, deles broccolien opp i mindre biter og trekkes til den er knapt mør.
Hell av vannet, press over hvitløksfeddet og topp med store skiver parmesan.

Pisk eggeplommene på svak varme i en kasserolle i ca. 30 sekunder, til det så smått begynner å tykne. Tilsett klumper med smør som røres ut i eggeplommen én etter én. Tilsett litt sitronsaft og eddik og smak til med salt, pepper og estragon. Tilsett noen dråper kaldt vann hvis den er tykk.

3 kommentarer:

  1. Får vann i munnen av den der oppskriften! Mmm:D

    SvarSlett
  2. Hei :)
    Kjempe fin blogg, du har mye inspirasjon til lavkarbo her og det virker som du har skikkelig peiling og derfor må jeg bare spørre.

    Setter du opp lavkarbo dietter ?

    SvarSlett
  3. Takk for det! Nei, jeg har ikke satt opp noen dietter ennå.

    SvarSlett