Søk i denne bloggen

28. mai 2012

Hvor mye lavkarbomat kan jeg spise?

Det er viktig å tenke på at det er kroppens sultfølelse/energibehov som skal avgjøre om det er på tide å spise, og hvor mye man skal spise.
Kjøttporsjoner på 150-175 gram pr måltid er passe. Både m..h.t. mengde og proteininnhold. Av grønnsaker er rundt 150-200 gram passe. Fett tilsvarende 1-2 ss fett pr måltid.
På lavkarbo (ketose-diett) bør man ikke spise matvarer som inneholder mer enn 5 gram karbo pr 100 gram.


Tallerkenmodellen gir en god pekepinn på hvor mye man skal spise av hver næringskilde og hvor stor en porsjon bør være.
Bruk din egen hånd som pekepinn på hvor mye du skal ha av de forskjellige matvarene på tallerkenen.
Det bør være en hel hånd med grønnsaker som vokser over jorden. En hel hånd med kjøtt, fisk eller egg (for eksempel omelett eller eggerøre) og en håndfull (1 dl) fet saus eller rømme. Du bør kun spise en porsjon til hvert måltid.

Selv spiser jeg 2 skiver lavkarbobrød til frokost og lunsj med f.eks. egg, skinke og kalkunpålegg eller ost, middag bestående av for det meste fisk, kylling/kalkun, lasange og pølseretter. Til kvelds spiser jeg omelett eller lavkarboknekkebrød/kjeks med ost.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar