Søk i denne bloggen

1. juni 2012

Kamskjell med brokkoli og hvitløk

12 stk  kamskjell
50 g  bacon 
salt og pepper
smør

Brokkolikrem:
1 stk  brokkoli
1 ss  smør
1 ss  crème fraîche
salt, pepper

Hvitløkkrem:
10 fedd  hvitløk
1 ss  smør
vann
salt, pepper

Brokkolikrem: 
Plukk av buketter av brokkolien. Stek dem lett i smør og smak til med salt og pepper. Rens resten av brokkolien, uten stilk og kutt i små biter. Kok i vann til bukettene blir myke. Ha smør i en blender, legg i bukettene og mos til puré. Tilsett crème fraiche og smak til med salt og kajennepepper.

Hvitløkkrem:
Kok hvitløk i vann 4 ganger, 2 minutter hver gang. Hell av vannet for hver gang. Mos hvitløk til glatt puré med smør. Smak til med salt og litt pepper. 

Stek baconterninger til de er gylne. Stek så kamskjellene i ca. 30 sekunder på hver side.Oppskriften og bilde er hentet fra godfisk.no.

1 kommentar:

  1. lekker bilde, er det du som har dandert det sånn? :)har kamskjell i fryseren, når de skal stekes må jeg gjøre denne vrien! :)

    SvarSlett