Søk i denne bloggen

13. mai 2012

Skalldyraften

20 stk blåskjell
600 g hummer, kokt
4 stk sjøkreps, kokt
1 stk kongekrabbe, kokt
4 stk kamskjell
2 stk sjalottløk
2 ss olivenolje
2 dl tørr hvitvin
1 stk sitron
4 fedd hvitløk
bladpersille

Framgangsmåte:
Vask blåskjellene og surr dem på høy varme med finhakket hvitløk og sjalottløk. Hell på vin og damp skjellene under lokk til de åpner seg, 4-5 minutter. Rist på kjelen et par ganger. Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket bladpersille. Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene. Knekk skallet på klørne med en kraftig kniv. Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen. Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer. Knekk kongekrabbebenet og ta ut kjøttet. Del det i passende biter og anrett på fatet i små skåler.
Anrett blåskjellene, sjøkrepsen, hummer og kongekrabbe på et fat. Legg på sitronbåter og frisk bladpersille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar